Inca din 2001, butoaiele noastre si-au găsit locul în cele mai cunoscute crame.

Transilvania Bois, producator roman de butoaie de stejar, din Transilvania are o productie de aproximativ 6500 butoaie /an. Te invitam sa gasesti mai multe detalii despre noi si despre produsele noastre in CATALOG.

Butoaile noastre le gasim deja in Europa, Stantele Unite ale Americii, Africa de Sud, Africa de Nord si Noua Zeelanda

Tehnologia noastra isi are originile intr-o veche traditie de manufacturare a butoailor de stejar din Transilvania. Succesul nostru are la baza un mix intre traditie si inovatie.

old-time

2005 – TB Double Blend

Ca sa aducem clientilor nostri o solutie noua in vinificare, noi am experimentat si fabricat butoiul TB DOUBLE BLEND. Fabricarea acestuia consta in selectionarea doagelor inguste cu o crestere foarte marunta si o ardere lenta de 5h.

2013 – Arderea artizanala

Arderea Artizanală este realizată, la fel ca toate arderile de la Transilvania Bois, cu lemn de stejar uscat.

Arderea Artizanală diferă de arderea tradițională prin utilizarea de jăratic incandescent din stejar, reînnoit de mai multe ori pentru a penetra cativa milimetri (4-10 mm în funcție de intensitatea arderii) în adancimea doagei.

Această ardere foarte lenta și la temperatură redusă are avantajul ca scoate in evidenta aromele de vanilie ale lemnului.

Avantajele sunt: un gust discret, subtil, mai ales pentru originea Jupille și Allier.

Reutilizarea butoiului la al 2-lea vin oferă între 60 și 70% din contribuțiile unui butoi nou.

2014 – TB Blanc

O buna maturare a lemnului este decisiva pentru elaborarea unui butoi de exceptie.

Asa am reusit sa producem „TB BLANC”, un butoi dedicat vinurilor albe.

Un amestec de lemn discret care respecta fructul, cresterea extra fina care se acorda armonios, o uscare naturala de 36 de luni cu o ardere lenta, usoara, adaptata, „TB BLANC” a fost conceput sa aduca echilibru si eleganta celor mai exigente asteptari pe care le au vinurile albe.

As the world’s largest forest certification system, PEFC remains the certification system of choice for small, non-industrial private forests, with hundreds of thousands of family forest owners certified to comply with our internationally recognized Sustainability Benchmark.

FSC is a global, not-for-profit organization dedicated to the promotion of responsible forest management worldwide. FSC certification ensures that products come from well managed forests that provide environmental, social and economic benefits.

Kosher refers to a set of intricate biblical laws that detail the types of food that a Jewish person may eat and the ways in which it may be prepared. To be certified Kosher, all ingredients in every product—and the process of preparing the product—must be certified for kosher-compliance too.kosher